Passagerer i et fly på vej på ferie

Charterrejse eller afbudsrejse?

Der er mange mennesker, der har fundet ud af, at de kan rejse billigt, sikkert og til tiden, hvis de tager på charterrejse. Og jeg kan kun sige, at jeg er med på deres hold. Den der forældede idé om, at charterrejser er det samme som konserveslatter og præfabrikeret dåsemad er helt forkert. Det kan godt være, at charterrejser engang var det samme som dåsemad. Men det er de altså ikke længere. Du kan faktisk finde charterrejser, der er meget individualiserede. Det eneste, der måske kan minde om mad på dåse, er, at vi skal sidde i nogle timer i et fly. Men det skal du jo også, hvis du køber en af de dyrere rejser, der involverer flyrejse.

Thailand for eksempel

Du kan faktisk være så heldig, at du kan finde gode og billige charterrejser til Thailand. Så hvis du ikke har været i Thailand endnu, så er det en anbefaling. Der er mange af dem. Og du kan ofte få den skræddersyet, så det vil blive med afgang og hjemrejse lige præcist på de datoer, der passer dig. Det skal du naturligvis tale med rejsebureauet, der udbyder charterrejsen, om. Ofte er de – bureauerne – til at forhandle med. Så tøv endelig ikke med at spørge dem, om de kan tilbyde en anden løsning, end den, du lige så på deres site. De har ofte sådan nogle ’back-up-forslag’, som vi ikke får kendskab til, hvis vi kun kigger på deres sites. Ja, jeg er sikker på, at du allerede godt ved, hvorfor jeg selv gerne rejser på charterrejse: Men du får lige forklaringen alligevel. Jeg ved nemlig, at bureauet, som jeg booker charterrejsen igennem, kan garantere en særlig kvalitet. Jeg ved, hvor jeg skal henvende mig, hvis jeg vil klage, eller har et problem. Jeg ved, at jeg ikke behøver at tænke på selv at arrangere logi, når jeg ankommer efter en lang rejse.

Hvem elsker ikke at rejse

Kender du et menneske, der ikke kan lide at rejse? Altså, jeg mener at rejse på ferie. Den der rejse, vi foretager imellem hjem og job, hver morgen og hver eftermiddag er ligesom ikke en rejse, vi bryder os om. Den er tidsspilde. Når vi rejser på ferie er det dog en helt anden sag: Det her med at skulle rejse med tog og fly er noget lidt særligt. Det er lidt mere eventyrligt. Og så er det en rejseform, vi ikke anvender hver dag.

Især ikke hvis vi skal ud og flyve. Det kan godt være, at vi flyver på en eller anden charterrejse et par gange om året. Alligevel er det noget særligt. Vi har måske ledt imellem tusindvis af billige rejser og tog imod tilbuddet om en af de mange afbudsrejser til Malaga, som vi fandt.

Enormt billige afbudsrejser lige nu

Ved du, at der er vildt mange gode og billige afbudsrejser på nettet?

Det kan også godt være, at de fleste af dine rejser er rejser i forbindelse med dit job. Du skal måske på forretningsrejse i Tyskland. Det sker jo. Det kan også være, at du bare flyver indenrigs imellem Billund og København. Alligevel er det noget lidt særligt. Også selvom du måske flyver en gang hver uge. Du bliver dog lidt hårdere i filten, når du flyver en gang om ugen. Måske frem og tilbage imellem København og Rønne. Og de der flyforsinkelser, som du ofte bliver udsat for, har du efterhånden lært at få indkalkuleret, når du laver din mødeplan. Du ved jo efterhånden, at der altid er ca. 20 minutters forsinkelse på afgangen fra København. Så du arrangerer din arbejdsdag i Rønne derefter. Det er ikke så svært. Og er det noget, der forhindrer jer i samarbejdet? Overhovedet ikke. Det er bare irriterende at være udsat for flyforsinkelse. Men sådan er der jo så meget, vi lærer at vænne os til.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →