Hvad er psykoterapi

Psykoterapi er en behandling, der hjælper mennesker med at håndtere deres tanker, følelser og adfærd. Det kan hjælpe børn og unge med at bearbejde følelsesmæssige problemer, samt gøre det lettere for dem at tackle stressende situationer i hverdagen. Gennem samtalebehandling hjælper psykoterapi med at give indsigt og nye måder at håndtere problemer på.

Mange former

Der findes forskellige former for psykoterapi, såsom psykodynamisk psykoterapi. Dette er en type behandling, der sigter mod at hjælpe mennesker med at forstå og arbejde med deres følelser og adfærd. Det handler om at opdage mønstre og årsager til problemer, og derefter arbejde med at ændre dem.

Psykoterapi er et værdifuldt redskab, der kan hjælpe både børn og voksne med at komme igennem vanskelige tider og situationer. Det kan være en stor hjælp til dem, der ønsker at forbedre deres livskvalitet. For eksempel er der en psykoterapeut i København – Gitte Høj – med stor succes i livskvalitetsforbedrende terapi.

Hvor lang tid varer en psykoterapi session?

Det afhænger meget af, hvilken form for psykoterapi, du modtager. Psykodynamisk psykoterapi, som er en af de mest kendte former, kræver typisk flere sessioner af 45-60 minutters varighed, og behandlingen kan vare et par måneder eller år. Andre former for terapi, såsom samtalebehandling eller psykoterapi specifikt rettet mod børn og unge, kan være kortere eller længere sessioner. Det er bedst at tale med din behandler om hvor lang tid en psykoterapisession vil tage.

Hvordan foregår et psykoterapi session?

En psykoterapi session er et møde mellem en klient og en professionel behandler, hvor klienten kan tale om sine problemer og få hjælp til at finde økonomisk, følelsesmæssigt og socialt velvære.

Der er flere forskellige former for psykoterapi, hvoraf den mest almindelige er psykodynamisk psykoterapi. Denne form for behandling fokuserer på det emotionelle og psykologiske aspekt af samtalen, og hvordan disse kan påvirke en persons livsadfærd.

Samtalen har som hovedmål at hjælpe klienten med at opbygge større selvindsigt og selvforståelse, og kan omfatte en række forskellige metoder og strategier. Dette kan omfatte refleksion fra klientens fortid, konfrontation af ubevidste tanker og følelser, og den kontinuerlige evaluering af deres nuværende livssituation.

Metoden svinger fra klient til klient, og tilpasses til den enkeltes behov for at skabe en komfortabel, tryg og accepterende atmosfære.