På ski i Åre, Sverige

På ski i Åre

Selvom I lige er kommet hjem fra en vidunderlig efterårsferie til Italien, så er der ingen, der kan stoppe jer fra at planlægge den næste rejse til udlandet. Og ja, det er selvfølgelig en ferie – igen. Dog ikke juleferien. Den er hellig. Den bliver altid brugt her hjemme i Danmark. Det er bare en regel, som du – ganske autoritært – har indført i familien. Din mand er med på det. Han hader selv julen hjemme i Italien. Så det er fint. Men vinterferien? Ja det er jo den, der skal lægges planer for.

Skiferie om vinteren

Sædvanligvis tager i på skiferie. Forståeligt. Det gør alle i vinterferien. På det tidspunkt på året er der også næsten garanti for at finde ægte sne på de fleste skisportssteder. Og hvad er sjovere end at kunne boltre sig med børn og forældre i friskfalden sne? Har du prøvet det nogensinde? Det er en helt anden oplevelse end bare at smide snebolde, der er lavet af tøsne på hinanden. Det er som at spille badminton – uden ketchere og uden fjerbolde – bare med lethed og latter. Spørgsmålet er så, om, hvor skiferien skal gå hen i år. I har talt lidt om Østrig. Og Frankrig. Men af en eller anden grund, så er det ikke så tiltrækkende i år. Har det noget at gøre med, at I har været i Østrig og Frankrig – på skiferie – adskillige gange allerede? Har I brug for et andet himmelstrøg?

Giv Sverige en chance

Ja, herfra er forslaget så, at I tager på skiferie i Sverige.

Jeg kan lige se det for mig: I spærrer øjnene op og skriger ”Sverige?” Jo, jeg mener det alvorligt. Jeg ved godt, at I ofte tager til Helsingborg eller Malmø for at opleve det svenske broderfolk. Men har I nogensinde virkeligt oplevet det herlige landskab, der ligger lige uden for de store byer i Sverige. Har I taget mod til jer til at tale med de mennesker, der bor ude i de små byer – og eventuelt med dem, der bor ude på de små gårde? Helt sikkert ikke. Så det vil jeg opfordre jer til at gøre. Tag på skiferie til Sverige i år. Og benyt muligheden I får til at lære det svenske folk bedre at kende.

Åre er fantastisk for børn

Og ja, hvis I virkelig har brug for min vejledning, så vil jeg da anbefale, at i tager på skiferie i Åre med skiferie.dk, som er et vidunderligt skisportssted. Her er mulighed for, at både gamle og unge får en masse uforglemmelige oplevelser i sneen. Og her er mulighed for, at I lærer svenskerne lidt bedre at kende. De kommer her nemlig også – som gæster på de forskellige pister. Nogle af dem lejer – som I vil gøre – en hytte eller en lejlighed. Andre kommer kun for en dags tid. Adgang til stedet er nemlig nemt. Så: Benyt jer af chancen, I har. I har tiden. I har lysten. Kig ind på, hvor I kan bo i Åre og book en skiferie til Sverige. I vil ikke fortryde det. Det lover jeg. I får en skiferie fyldt med gode oplevelser, der vil blive til gode minder.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →