Gaver til jul og fra et godt udsalg

Tilbud på Spring Copenhagen

Nu er vi inde i den periode på året, hvor du – og alle andre – får brug for en masse små gaver. Der skal gives værtindegaver til alle dem, der har inviteret dig her i de kommende uger. Der skal også købes gaver ind til alle de firmaarrangementer, som I skal til. Der er tale om firmaarrangementet på jeres arbejdspladser. Men også om dem der bliver arrangeret af sportsklubberne, som I er medlem af, og børnenes klasser. Der skal I jo give hinanden julegaver.

Budgettet

Det må dog ikke være så store og fine gaver, at alle de små gaver vælter budgettet for hele julen. Og det er godt at få købt alle de små gaver i god tid. De kan så ligge og vente på, at de skal gives til et andet menneske. Men det kan være lidt svært at købe små gaver i god tid. De små gaver er jo ofte bestemt af, hvad der er på mode. Det kan godt være, at det ikke er særligt moderne at give et andet menneske et halstørklæde. Men det er praktisk. Du ved bare, at fordi gaven ikke er moderigtig, så bliver modtageren ikke glad for den – og genstanden bliver ikke brugt eller værdsat. Derfor er det bedst at finde små gaver, der aldrig går af mode. Uanset om moden skifter. Men hvem gider at give de samme bøger væk år efter år? Ingen. Et sæt tuscher eller farveblyanter kan være en god gave. Det går ikke af mode. Men har en ældre dame på 50 (din kollega) brug for et sæt tuscher? Givet vis ikke. Så hvad skal hun bruge den gave til. Det er derfor også et spørgsmål, om hvilken målgruppe gaverne du køber, skal bruges til: Børn, voksne, ældre, sportsfolk?

Tidløse gaver fra Spring Copenhagen

Din erfaring med at købe små og tidløse små gaver er efterhånden blevet ret stor. Og du har lært, at det er bedst, hvis du køber gaver af god kvalitet. Og når du tænker på kvalitet, så har det noget at gøre med, at den ofte er bestemt af materialerne, som gaven er lavet af. Træ eller plastik? Det har i høj grad også noget at gøre med, hvor den er produceret henne. I Kina eller i Danmark. Der er forskel på produktionsmetoder. Og der er forskel på håndværkstraditioner.

Du har naturligvis respekt for godt håndværk – uanset om genstanden er fremstillet i Danmark eller i Kina. Men du er dog tryggest ved at købe en genstand, der er produceret her i landet, fordi så ved du, at der ikke er gået på kompromis med arbejdsprocessen. Der har ikke været involveret børn i fremstillingen eller sådan noget. Så du har derfor forelsket dig i de små og tidløse træfigurer fra firmaet Spring Copenhagen. Dette er det dansk firma, der sørger for, at der er dygtige håndværkere involveret i produktionen. Og de sørger for at produkterne, som du kan købe hos isenkræmmeren, ikke går i stykker efter få timer. De kan holde i årevis. Og de pynter i årevis. Og de er ikke dyre.

Udslag er populært

Alle elsker at gå på udsalg. Det kan der bare ikke være tvivl om. Vi elsker at få gode tilbud. Og dem får vi, når der er udsalg. Og ja, i nogle tilfælde, så behøver der ikke absolut at være udsalg, for at vi kan få et godt tilbud. I mange tilfælde, så kan vi tale os frem til et godt tilbud. Det er der i hvert tilfælde nogle mennesker, der kan. Uanset om det er under sommerudsalget eller juleudsalget. De kan altid få talt prisen på et produkt længere ned. Hvordan, de gør det, ved jeg ikke. Det må være noget med, at de kan læse, hvad sælgeren tænker. På en eller anden måde.

Nu er det sådan, at vi godt kan lide at gå på jagt efter gode tilbud hos en bestemt isenkræmmer. Der er sjældent udsalg hos den isenkræmmer. Måske fordi de fleste af de produkter, der sælges i forretningen, er meget populære produkter, der sælger godt hele året rundt. Så de har ikke brug for at holde udsalg, da der altid er mangel på varer hos dem. De fylder lageret op, sælger og fylder op igen. Men så her forleden, så vi en annonce – sådan på et af de der lokale reklameblade, som de altid alligevel putter i postkassen – også selvom vi er med i sådan en nej-til-reklamer-ordning. Bladet havde en farvestrålende forside og der stod sådan lidt diskret nede i venstre hjørne: ”Isenkram udsalg”. Vi kunne se, at det var vores isenkræmmer, der holder udsalg. Det var lidt underligt. Hvad har de mon på udsalg?

Isenkram på udsalg

Det skulle naturligvis undersøges. Og hvad ser vi: Alle deres produkter er nedsat med et sted imellem 25% og 30%. Ikke et overvældende kraftigt udsalg. Alligevel godt nok, til at du lige begynder at scrolle igennem sitet, for at se, om der er noget, du kunne tænke dig at købe. Du tænker slet ikke på, at der er udsalg af isenkram, fordi shoppen er ved at lukke. Det går nemlig slet ikke så godt for den længere. Folk har købt rigeligt af de rigtigt gode varer. De har ikke brug for flere af dem. Og det er her, at butiksejeren lavede en kæmpe fejl: Der blev købt alt for mange varer hjem til lageret. Og nu er han ligesom havnet i en situation, hvor de bare skal sælges. Han har brug for at betale husleje, el og personale. Det tænker vi sjældent på som grunden til, at der bliver holdt udsalg. Vi tænker måske kun på det, når vi ser, at der er tale om et ophørsudsalg. Men når der bare står isenkram udsalg, så gør vi ikke. Vi kigger på alle tilbuddene, og finder vi et, der er virkeligt godt, så kan det være, at vi slår til og gør en god handel.

Du scrollede igennem alle tilbuddene fra din isenkræmmer. Du fandt to gode tilbud. Så du købte. Og nu venter du så bare på at få dine varer leveret. Og ja, det er varer, som du egentlig ikke har brug for. Men det er flotte genstande. Og det var jo nemt at købe dem.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →