human X-ray result chart

Skader på kroppen

Nå, du faldt og brækkede skulderen. Det var ikke så godt. Skulderen er jo ubrugelig i flere måneder. Og du er vigtig for håndboldholdet. Hvordan forenes det? En ubrugelig skulder og et medlem på holdet, der ikke kan spille i flere måneder? Det er uforeneligt. Der er ikke nogen kompromiser. I må finde jer i, at du skal besøge en sportsfysioterapeut i København, som du slet ikke kender. Og ja, du må finde dig i, at du skal rejse i to timer frem og tilbage imellem Falster og København.

Sådan er det bare

Du kan jo ikke køre bil, så det bliver med tog og bus – derfor tager det lang tid. Det er bare øv. Men der er ikke noget at gøre.

Du skal i øvrigt også lade være med at være sur over det. Du får penge af din klub til at dække nogle af rejseomkostningerne og udgifterne til, at du kan få terapi i København. Ja, det var faktisk klubbens formand, der foreslog, at klubben skal betale nogle af udgifterne til sportsfysioterapi i København. Og det gjorde han netop fordi, han havde hørt, at den pågældende sportsfysioterapeut virkelig ved, hvad han har med at gøre. Han havde på en eller anden måde fået overbevist klubbens bestyrelse om, at neuro-activation er den bedste metode, når det handler om, at sportsskader skal repareres hurtigt.

Kompetencer i Neuro Activation

Han havde også hørt om, at den pågældende fysioterapeut er specialist i neuro-activation. Faktisk så afholder han kurser i fysioterapi, som fokuserer på neuro-activation.

Egentlig er du ligeglad med, hvad specialisterne kalder behandlingsformen, du skal udsættes for. Det, du bare gerne vil have, er, at det går hurtigt. Du hader tanken om at skulle sidde på bænken og iagttage de dumme fejl, som dine medspillere altid laver.

På banen kan du rette op på fejlene – på bænken kan du ikke gøre noget som helst. Men det der neuro-activation lyder faktisk interessant og du glæder dig til at få den første behandling i næste uge. At du så skal helt til Valby for at få behandlingen, må du bare finde dig i. Du kan ikke gøre så meget andet. Du skal dog lige vænne dig til tanken. Det der med at blive kørt, af en ukendt taxachauffør eller at skulle tage toget. Det er ikke lige din kop te. Du lærer det nok. Og når du først er inde i rytmen, så beklager du dig ikke.

Er der en fysioterapeut i Hvidovre?

Så længe skaden bare bliver behandlet af de bedste fysioterapeuter i Valby – eller København – eller hvad de nu kalder det sted! Og ja, for din sags skyld, så kunne det lige så godt være en klinik med fokus på fysioterapi i Hvidovre, som du skal gå hos i de kommende uger. Du glæder dig til at komme i gang med den optræning. Faktisk kan du ikke vente. Kammeraterne på banen venter på dig. Men du må væbne dig med en god portion tålmodighed og åbent sind. Du må finde dig i at se på alle fejlene. Du må finde dig i at rejse imellem København og Falster.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →