Ringe til VVS-installatøren

Generelt er vi lige så bange for at rode med vandinstallationerne, som vi er det med elinstallationerne. Derfor vælger mange at ringe til VVS-installatøren, selv om de – faktisk helt lovligt – må lave arbejdet selv.

Selv om det i efterhånden mange år har været lovligt for folk selv at udskifte deres vandhane, vaskemaskine eller toilet, vælger mange fortsat at ringe efter en VVS-installatør.

Det fortæller Martin, der er direktør for VVS- og blikkenslagerfirmaer Novaindex.com. hvor du finder mere end 5.800 firmaer i hele Danmark.

Det må du selv lave af VVS-arbejde

Det er ikke kun en tendens, vi ser her i Nordjylland. Faktisk sker det lige så tit hos vores kunder i København. For generelt er vi lige så bange for at rode med vandrørene, som vi er for strømmen. Men her er det selvfølgelig ikke, fordi vi kan få stød, men fordi vi er bange for, at vi ikke kan få det tæt igen”, forklarer Martin.

Så selv om du gerne må udskifte vandhaner og vandtilsluttede installationer i din bolig, så længe der kan lukkes for vandet direkte på tilslutningsstedet, vælger de fleste alligevel at ringe til en VVS-installatør.

For så er de sikre på, at det bliver tæt – og står ikke med ansvaret selv, hvis der lige pludselig løber en masse vand ud. Vand som måske løber ned til underboerne, og laver vandskade, hvis du bor i et etagebyggeri”, uddyber Martin.

Her skal du ringe til en VVS-installatør

I dag er det faktisk kun, hvis der skal ændres på rørføringen i de eksisterende vandinstallationer i din bolig, eller hvis du skal have udvidet dem, at du skal ringe til en VVS-installatør i København – og resten af landet.

Det kan f.eks. være, fordi der skal sættes en ny vandhane op, eller du skal have flyttet dit toilet i forbindelse med en renovering af badeværelset.

For ligesom med vandet, må du ikke selv foretage ændringer på den del af dit afløb, som ligger under gulvet.

Også her gælder reglen om, at kun hvis du kan komme til det, må du lave noget på det. Så skal du have flyttet lidt rundt på afløbsrørene i køkkenvasken, må du gerne selv gøre det. Men så snart du skal til at slå hul på gulve eller vægge, for at komme til afløbs- eller vandrørene, skal du ringe til en autoriseret VVS i Odense”, slutter Martin vores snak om VVS-arbejde af.