byggeplads

Mennesker og materialer

Her i landet er der mange, der mener, at der er mangel på håndværkere. Det kan jeg meddele jer ikke er sandt. Her er rigeligt med håndværkere. Hvad, vi mangler, er højt specialiserede håndværkere. Og det er virkeligt en mangelvare. Derfor er det meget dyrt at hyre håndværkere. De tjener jo styrtende med penge – men har så at sige ingen fritid. Deres liv består af arbejde og hvile. Ikke noget sjov med familieliv, ferier eller bare fredelige weekender. Jeg ser, de stresser. De bruger helst de hurtigste personhejs, som vi har sat op i de byggerier, hvor vi har brug for deres hjælp. Ja, vi lejer personhejs hver gang, vi skal opføre en større bygning. Det er den sikreste måde at få håndværkerne op på deres arbejdspladser.

Hurtig transport

Det er faktisk også den mest økonomiske: Håndværkerne skal jo ikke bruge tid på at komme op i 11. sals højde. De bruger det her personførende hejs, der får dem op i 30 meters højde i løbet af mindre end et minut. Hvis du er i tvivl om, hvad et personhejs er – se her.

Jeg ved også, at de fleste af de højt specialiserede håndværkere, som vi samarbejder med, værdsætter, at de kan komme på arbejde hurtigt. Jeg ved jo, at de ofte skal ud til deres private kunder, når deres arbejdsdag hos os er overstået. De har jo deres eget firma at passe. Og kan de bruge personhejsene til at komme ned igen hurtigt, så gør de det. Ikke noget med at nyde solnedgangen og gå langsomt ned ad den støbte brandtrappe. Nej, det handler om at komme til og fra arbejdspladsen hurtigt og sikkert – og helst med tørre sko, hvis det er sådan en regnfuld dag i oktober.

Indtil videre har vi ikke haft et eneste uheld med et lejet personhejs. Vi har haft en enkelt episode, hvor der var en kort ledning, der ikke sluttede ordentligt til. Det blev fikset i løbet af få timer.

Styr på byggepladsen

I er ved at få godt styr på byggepladsen. Der er ved at blive støbt fundamenter. Og i har fået afsluttet opgaven med at få hegnet hele byggepladsen ind, så I ikke får besøg af uvedkommende. Det er jo ikke sikkert at have folk rendende ind over byggepladsen. I hvert tilfælde vil det om ganske kort tid være meget usikkert. Og ulykker, erstatningssager og advokater skal I bare ikke bruge tid på. I får nemlig meget travlt med at få rejst bygningerne. I har overtaget opgaven efter den tidligere entreprenør. Han gik konkurs! Mærkværdigvis. Nu har I så fået opgaven – og udover, at I har fået lov til at ændre lidt i tidsplanerne og budgetterne, så har I også fået lov til selv at styre hele byggeprocessen. I skal bare samarbejde med jeres arbejdsgivers finansrådgiver. Det er ok.

Materialeplatforme er lejet ind

I har lejet materialeplatforme her, så I både kan få materialer og personer op efterhånden, som byggeriet skrider frem. I valgte den hejsløsning frem for løsningen, der også indbefattede personførende hejs. Valget faldt på denne løsning, fordi det var den mest økonomiske. Ser I på et senere tidspunkt, at det bliver nødvendigt at leje et personhejs, ja så må I jo forhandle om det igen til den tid. Lige nu er der ikke brug for deciderede personhejs. Der er dog et stort behov for at materialerne, der skal bruges, kan blive hejst op – hurtigt og sikkert, uden at de går i stykker. Eller falder ned! Indtil videre er I tilfredse med hejsløsningen, som firmaet fandt frem til jer. I er også glade for, at bygherren har forståelse for de ændringer, som I har foretaget i budgettet – og tidsplanerne. Det er jo også vigtigt: I skal være meget effektive i processen fremover. Men I skal ikke sætte jeres fremtid som entreprenør og konsulentfirma på spil ved at presse medarbejdere til deres yderste.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →