grayscale photo of man and woman in frame

Folie til mange formål

Nytår. Nyt år. En ny begyndelse? En ny start? Nye omgivelser? Det er nogle af de små tanker og spørgsmål, du går og gør dig lige nu. Måske trænger du til fornyelse på en eller anden måde? Vi er sikkert mange, der går rundt og har sådan en idé om, at vi skal starte et nyt projekt her i januar. Undskyldningerne, for ikke at have startet projektet for lang tid siden, var jo, at december er julemåned, tiden til nye projekter har været knap, eller vi har haft mange andre ting at lave. Men nu, er julen overstået. Festlighederne er forbi. Vi har fået ro i sindet og er ved at blive lidt rastløse over, at der stadig er en del dage, indtil vi kommer tilbage til hverdagen. Så vi begynder at tænke på de projekter, som vi gerne ville have udført – fx i huset.

Vinduerne

Måske er der noget med, at I sådan set gerne vil have gjort noget ved de der vinduer nede i stueetagen, som alle, der går forbi ude på gaden, bare kigger – hæmningsløst – ind ad. Det er irriterende for jer, fordi de forbipasserende kigger faktisk direkte ind i jeres bolig. Respekten for privatlivets fred bliver ligesom ikke overholdt. Ok, du kender det da også godt fra dig selv, ikke? Du kan bare ikke lade være med at kigge ind ad et vindue, der sidder sådan lige i øjenhøjde. Også selv om du godt ved, at det er uhøfligt.

Tiden til at få gjort noget ved de vinduer, der sidder i muren ud mod gaden, og som alle kan kigge frit ind ad, er kommet. Der skal en eller anden form for afskærmning til. Men, det der med gardiner – det dur kun, når mørket har lagt sig. I vil jo gerne have dagslys i jeres bolig. Er der noget, I kan gøre – eller skal I finde jer i, at folk kigger ind?

Selvklæbende folie

Nej, I behøver ikke at finde jer i folks nysgerrige blikke. Der er en løsning:

I kunne sætte selvklæbende folie som ses her på vinduerne nede i stueetagen. Der findes nemlig en type folie, der kan sikre, at I både kan få dagslys ind i rummet og, at I kan se ud ad vinduet – men som også sikrer, at de forbipasserende ikke kan se ind i jeres stuer.

Det er en god løsning – og det er en rimeligt billig løsning. Og ja, den kræver ikke, at du også skal betale timeløn til en professionel for at få sat folien op på vinduerne. Det er en opgave, som du sagtens selv kan udføre. Du skal bare være opmærksom på, at der er nogle typer folie, som ikke må sættes op udvendigt. Og så skal du ellers bare følge nogle simple instrukser for, hvordan du rent praktisk sætter folien op på vinduerne.

Denne selvklæbende folie vil givetvis løse jeres problem med de nysgerrige blikke. I kan vælge imellem folie med mønstre eller folie, der ligesom giver et lidt støvet look. Det er jeres valg, hvilken folie I skal have op på vinduerne.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →