Indpakning af gaver

Gavepapir fra grossisten

Det er skønt at få lov til at sidde i fred og ro ved det store spisebord inde i stuen. Du har lagt adskillige ruller gavepapir købt engros ud på bordet. Der er gavebånd. Der er tape. Der er sakse og der er skriveredskaber – både tuscher og blyanter – og blækpatroner. Du er ved at pakke gaverne til børnenes julekalender ind. Din mand skal også have en julekalender, så du har et projekt, der hedder 3 x 24 gaver, som skal pakkes ind. Og det skal være fine små pakker.

Emballagen er fra Jakodan

De fleste af gaverne er allerede viklet ind i en eller anden form for emballage fra Jakodan A/S, men du synes altså, at det bliver flottest – og hyggeligst – hvis alle selv skal pakke deres gave ud. Det sker jo sådan ved morgenbordet hver dag i december – lige frem til d. 24.

Du har flere forskellige designs af gavepapir, som du kan vælge imellem. Og da du er lidt af en stylist, så er du lige nu i et lille dilemma: Skal du bare blande de forskellige designs og begynde at pakke alle gaverne ind? Eller skal du lave en serie til hvert af dine børn og en særlig serie til din mand? Du sorterer i gaverne.

72 gaver i alt

Der er 72 i alt. 48 gaver er dubletter. Dvs. der er to af hver af gaverne til børnene. De skal have de samme gaver. Men skal de have den samme gave på de samme dage? Det synes du sådan set ikke. Den store må gerne få den ene gave den ene dag – og den lille må så for den samme gave en anden dag. De 48 gaver bliver derfor delt i 2 bunker. Og nu begynder du så med det ene design af gavepapir. Du klipper det til i størrelsen. Du folder det om gaverne. Sætte tape og gavebånd på hver af gaverne. Det tager tid. Det er ikke et arbejde, der lige bliver overstået på en times tid. Du kan godt se, at du bliver nødt til at opgive at få alle pakkerne pakket fint ind på en enkelt aften.

Det er jo en overraskelse

Det er lidt af en streg i regningen. Du bliver nødt til at pakke gavepapir, gavebånd, tape mv. ned og gemme det væk, så ingen opdager, at du har været i gang med den lille overraskelse. Og så er du nødt til af finde endnu et par timer, hvor du så finder alt frem igen: Gavepapiret, båndet, etiketterne, tapen. Kan du nå det inden den 1. december? Du skal jo også have familien ud af huset, så de ikke opdager, hvad du laver. Måske skal de have lov til at gå i biffen uden dig? Det kunne være en løsning. Eller de kan blive sendt til middag hos den nærmeste pizzarestaurant.

Du kigger i din kalender. Ok. Der er 10 dage til december begynder. Du kan godt nå det. Du fortæller derfor din mand, at du har brug for lidt alenetid. Han vil gerne i biffen med børnene i morgen. Så det er en aftale. Du får muligheden for at hive gavepapir, saks og gavebånd frem allerede i morgen.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →