hygge

Hjemlig hygge

Der er intet bedre end at komme hjem. Indenfor i varmen. Få sine hjemmesko på fødderne og så bare kunne svinge benene op i sofaen og lytte til, at det øser ned udenfor. Intet er hyggeligere end at sidde der i halvmørket og nyde en god kop kaffe. Dette er noget, som I godt kan lide at gøre hjemme hos jer. I samles om eftermiddagen og sidder sammen i jeres store sofaer, imens I enten shopper, nyder kaffen eller bare læser på må og få på jeres IPads.

På shopping

I går var du så inde for at shoppe. Du skulle købe et par nye jeans til din søn. Naturligvis kunne du ikke undgå alle de der reklamer, som altid dukker op, når du googler. I går var der så en reklame for hjemmesko til kvinder. Den var ret insisterende. Den dukkede op igen og igen.

Det fik dig naturligvis lige til at tjekke dine egne hjemmesko. Der er intet galt med dem. De er fine – endnu. Men de skal muligvis udskiftes til næste år. Du så dog også lige på din mands hjemmesko i lammeskind. Han har en uvane med at beholde dem på, når han lige går en tur i haven sammen med jeres hund. Og det kunne du faktisk godt se. Selvom de er nemme at holde rene, så kunne du også se, at de ikke er beregnet til brug udendørs.

Hjemmeskoene til ham

Derfor bliver din opgave i morgen at shoppe hjemmesko til herre her. Hans gamle hjemmesko skal skiftes ud – nu. Det er måske ikke den mest spændende opgave, men det er en hyggelig opgave. Det er jo sådan, at hjemmesko altid er hyggespredere – medmindre de også bliver brugt til at lufte hunden. Så fremover, skal der være to par hjemmesko til rådighed for din mand. De gamle skal placeres ved stuens havedør, så han nemt lige kan skifte.

Det der med hygge

Hygge er et dansk kulturbegreb, der beskriver en følelse af varme, komfort og samhørighed. Det omfatter ting som at nyde enkle ting i livet, at være sammen med venner og familie, at slappe af og føle sig afslappet og tilfreds. Hygge kan opnås gennem aktiviteter som at læse en bog, nyde en kop te, tænde stearinlys eller tage en tur i naturen.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →