Tyrkiet

Til Tyrkiet men hvordan?

Hvem skal snart ud og rejse? Ja, det skal du! Til påske. Bliver det ikke spændende? Du og dine forældre tager en lille tur til Tyrkiet. Du ved slet ikke, hvor Tyrkiet ligger henne endnu. Det er du for lille til. Men din far har fortalt dig meget om landet. Han glæder sig meget til at vise dig det. Han har familie i Tyrkiet, så du får en helt usædvanlig oplevelse. Du kommer nok til at elske at være der. Ja, din far har købt jeres billetter dertil. Han har brugt timer på at kigge på forskellige rejser og flybilletter til Tyrkiet – og han har fundet den, som passer bedst.

Vil bo på hotel

Han vil jo ikke bo hos sin familie – selvom de insisterer på det. Det var ikke helt nemt for ham at nægte, at I skal bo hos hans familie. Han vil gerne have, at I skal bo på hotel. Så er I nemlig også frie til at kunne gøre, hvad der passer jer. Fx leje en bil og køre rundt og opleve landskabet. Og besøge familien, som bor lidt længere væk fra jeres hotel.  Faktisk så kiggede han først på afbudsrejser. Bare lige for at få en idé om, hvad billige rejser til Tyrkiet koster.

De mange charterrejser fra Danmark

Derefter kiggede han så på alle de charterrejser, som alle danske rejsebureauer tilbyder dertil. Det er ret mange. Men det var den bedste løsning, fordi så kunne han danne sig et overblik over hvilke rejser, der kan føre jer til en destination i Tyrkiet, som ligger tæt på dér, hvor hans familie bor. Og ja, han har da også fortalt sin familie dernede, at I kommer i løbet af påsken. Nu er Tyrkiet jo ikke et kristent land, så det uventede besøg er en dejlig overraskelse for dem – også selv om de har en hverdag, som de skal passe.

De skal nok finde tid til at modtage jer med fest og glæde. Og ja, du vil helt sikkert blive forkælet af alle. Du vil blive proppet med søde sager og frisk frugt, som du elsker. Du vil nok også blive lidt utilpas, hvis de ryger på vandpiber. Det er der jo nogen der stadig gør i Tyrkiet. Der er forbud imod at ryge cigaretter i Tyrkiet – men vandpibe er tilladt. Og ja, du vil hurtigt lære at drikke sød te.

Gensyn med Tyrkiet

Dine forældre glæder sig til jeres rejse til Tyrkiet. Det er mindst tre år siden, de har været dernede. Så denne rejse bliver et glædeligt gensyn med den tyrkiske del af din familie. Og ja, jeg er da misundelig, fordi jeg skal ikke med. Men sådan er det. Jeg får chancen for at passe dig på et andet tidspunkt. Måske skulle jeg selv overveje at begynde at lede efter billige rejser eller afbudsrejser derned. Finder jeg én, som jeg kan betale, så vil jeg invitere dig og dine forældre derned igen. Men først, når jeg har sparet penge op til det. Kan vi blive enige om det? Åh, du er skøn – og mormor her er så glad for dig. God rejse til Tyrkiet.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →