søvnløs kvinde med svære søvnproblemer

Hjælp – jeg kan ikke sove

Cirka halvdelen af den voksne befolkning her i landet har søvnproblemer. Så er det sagt. Det er altså mange mennesker, der ikke får den søvn, som de har brug for, hvis de skal fungere i hverdagen. De fleste, som har problemer med at falde i søvn, har ikke nogen anelse om, hvorfor de ikke kan sove. De ligger måske og grubler over et problem. Måske et problem der omfatter et familiemedlem – eller et problem på arbejdet. I hvert fald så er problemet kilden til, at du ikke sover. Du kan gøre noget ved problemet. Fx tale med din kollega om det, så I finder en løsning – og du ikke længere skal ligge vågen.

Meget usundt

Søvnproblemer er nemlig ikke så sunde at kæmpe med. Hvis du igennem længere tid sover rigtigt dårligt – eller slet ikke får tilstrækkeligt med søvn – så kan du risikere at blive fysisk syg. Jo, det rigtigt nok. Du kan også risikere at blive psykisk syg. Fx med depression eller angst. Det skal du altså undgå. Så få gjort noget ved det, der forhindrer dig i at sove. Læs denne artikel om hjælp til søvnproblemer.

Mulige uvaner

Hvis det ikke er et problem, der holder dig vågen om natten, så kan det være, at det er en uvane. Fx at du drikker kaffe sent på eftermiddagen eller om aftenen. Kaffe holder dig vågen. Måske er det grunden til, at du ikke får tilstrækkeligt med søvn. Måske skulle du derfor lade være med at drikke aftenkaffe?

Små justeringer

Det kan være, at du kun skal lave små justeringer i din hverdag, så du får en bedre søvn. Det er slet ikke utænkeligt, at du sagtens kan falde i søvn, hvis du ikke drikker kaffe efter kl. 15:00. Koffeinen skal nemlig have tid til at komme ud af din krop, inden du går i seng. Prøv det i en periode. Læg mærke til, om din søvn bliver bedre.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →