Inergen til biblioteket

Når du skal bygge en stor ny bygning, som skal bruges til produktion, så er der mange regler, som du skal overholde. Ikke kun nye regler, der handler om CO2-udslip og den slags. Også regler, der handler om sikkerhed for medarbejdere, om brandslukning og om flugtveje, hvis der skulle ske et terrorangreb. Jo, der er mange faktorer, som skal indtænkes. Ikke kun når du skal til at bygge. Så sandelig inden, du begynder byggeriet.

Bygningsreglementet

Her er Bygningsreglementet en rigtig god reference. Men det er besværligt at læse. Det er skrevet i det der sprog, som ingen gider at bruge ret meget tid på. Det er helt sikkert også grunden til, at de fleste går på nettet for at finde oplysninger om de gældende regler for fx brandslukning. De leder efter fortolkninger af Bygningsreglementet, som er lettere at læse – og forstå.

Når det fx handler om brandslukning, så er der mange regler for, hvordan rumslukningsanlæg skal implementeres i bygninger. Men der er ikke nogen regler om, hvilke midler rumslukningsanlæg skal anvende. Men hvad gør du så? Du ved, hvordan et rumslukningsanlæg skal installeres. Men du ved slet ikke, hvad der er det bedste middel til at slukke eventuelle brande med. Kan du vælge frit? Ja, det kan du – faktisk! Lidt underligt. Men sådan er det. Og sådan er det, fordi der skal være fri konkurrence.

Inergen er det bedste valg

Og hvad gør du så? Du leder rundt på nettet efter det bedste rumslukningsanlæg. Og så ser du, at brandslukning med Inergen er den bedste løsning for de fleste bygninger – især nye bygninger. Spørgsmålet, som du sidder med, er nu, hvorfor er Inergen, det bedste middel?

Det skal jeg fortælle dig: Inergen er en kunstigt fremstillet luftart, som dog består af tre naturlige luftarter, som eksisterer i atmosfæren. Det er derfor et miljøvenligt produkt, som ikke skader nogen steder. Det er så simpelt. Og meget let forståeligt. Vi vil ikke have CO2-udslip og en del af Inergen er faktisk CO2.

Et sikkert valg

Så, når du nu skal vælge imellem brandslukningssystemer, som skal anvendes i store bygninger, så er det brandslukning med Inergen, du skal lede efter. Der findes mange rumslukningsanlæg, der anvender Inergen. Det, som det handler om for dig nu, er bare at finde det anlæg, som passer bedst til den bygning, du er ved at opføre. Måske får du brug for flere rumslukningsanlæg. Det kan være, at Bygningsreglementet kræver, at der er et separat anlæg på hver etage. Det kan være, at der er særlige krav til særlige rum. Det er noget, som du må lede lidt mere grundigt efter. Det kan jeg ikke fortælle dig nu. Men du kan finde oplysningerne, som du har brug for. Og du kan læse alt om Inergen og hvordan det virker på nettet. Det behøver jeg heller ikke at fortælle dig her. Jeg ved bare, at brandslukning med Inergen fungerer godt. Så godt, at det faktisk er muligt at slukke ildebrande på forhånd. Hvad for noget? Jo, rumslukningsanlæg med Inergen kan rent faktisk opdage ildebrande før de egentlig bryder ud.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →