Nakkesmerter

Lykkelig for min massagepistol

Lige nu sidder du nogenlunde afslappet i din sofa. Det er søndag – og der er dømt julehygge for hele familien. I skal bare have gløgg, brunkager (hjemmebagte), og så skal I se en god film sammen. Sådan en af de der julefilm, som alle hader og elsker. I har været inde på de forskellige streaming services og har valgt 3 film, som børnene må vælge imellem. Den film, som I selv gerne vil se, har I gemt til et andet tidspunkt. Lige nu handler det om at familien – sådan rent fysisk – skal opholde sig i et par timer sammen – i det samme rum. Uden at I hver især kigger på en skærm. Nej, øvelsen går ud på, at I kigger på den samme skærm – og når filmen er færdig, så får I en lille sludder om den. Var den god? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Hygge i juletiden

Gløgg og varm kakao er blevet skænket op. Brunkagerne er allerede forsvundet. I tænder for TV-apparatet. Du sætter dig til rette. I ser film. Du kan dog mærke et lille ubehag. Du har ikke tænkt over det i lang tid. Men nu, hvor du slapper af og nyder, at familien er samlet, så kan du mærke, at dine skuldre bare trækker sig højere og højere op imod ørerne. Du tager en dyb indånding. Sænker bevidst skuldrene. Og få sekunder senere kan du mærke, at de kryber op igen. Du er spændt i hele skulderpartiet. Dine muskler deroppe ved nakken vil bare ikke slappe af. Du sukker højt. Ønsker sådan set, at din viv ikke sad ovre på den anden side, med jeres yngste i favnen. Du ville gerne have, at hun kom og masserede dine ømme skuldre for dig. Bare i fem minutter – og helst i mindst en halv time.

Brug for at løsne ømme muskler

Du griber den der remote control og sætter filmen på pause. Siger til din ældste, at hun gerne må gå ind i jeres soveværelse og hente den der massagepistol til ømme muskler, som ligger i nederste skuffe i kommoden under det lille spejl. Hun kigger på dig med et forundret blik. Siger ikke noget. Bevæger sig heller ikke. Gider ikke? Du bliver lidt irriteret. Kunne hun ikke lige gøre dig den tjeneste? Skal du selv hente massagepistolen og give efter for hendes stædige sind? Du beder hende om at hente den igen.

Fortæller hende, at hun ikke skal gøre andet en at gå 15 skridt og så vil du være glad. Hun rejser sig fra sofaen. Henter din massagepistol. Hun spørger, om du vil have, at hun holder den imod et særligt punkt på skulderen. Du bliver rørt over hendes spørgsmål. Fortæller hende, at det ville være super, hvis hun lige kunne ramme det der punkt lige i overgangen mellem skulder og nakke. Det er jo der, at musklerne er mest spændt. Og massagepistolen gør virkeligt underværker dér. Din ældste datter stiller sig op og skyder med din massagepistol. Sådan ligesom de gør i film. Derefter kommer hun hen og får den rettet imod dine ømme muskler. ”Filmen kan fortsætte nu”, siger hun.

Eric

Eric er en erfaren publicist med en bred baggrund i journalistisk og musisk verden.

View all posts by Eric →